Zöldkagyló kapszula kutyáknak

A házikedvencek táplálkozásában igencsak jártas, elismert szaktekintélynek számító, újságíró-blogger Rodney Habib (akinek már az ’Animal Planet’ televíziós csatornán is képernyőre került saját műsora a témában) szerint a glükozaminban gazdag zöldkagyló egyértelműen alkalmas lehet a házikedvenceknél az ízületi bántalmak megelőzésére, illetve kezelésére.

Amikor zölkagylót adunk a házi kedvenceknek, azzal ugyan úgy adagolunk állatainkank glükozamint, kondroitint, Omega-3 zsírsavakat, amelyek az állatok szervezetére is jótékony hatással vannak.” – írja Lise Blinn (aki egy, a Rodney Habib csapatába tartozó bloggerek közül) a ’DogsNaturally’ magazin internetes honlapján.

A zöldkagyló izom és ízületi fájdalmak, - merevség, - gyulladások, különböző betegségek ellen hatékony. Ugyan úgy segíti a gyorsabb rehabilitációt, az ízületek jobb kenését, mint azt az emberek esetében is tenné. Bizonyított, hogy segíthet enyhíteni az artritisz (ízületi gyulladás) tüneteit kutyáknál!

Egy tanulmányban 31, különböző kutyafajta étrendjére nézve vizsgálták meg a glükozamin hatásait. A kutyák mindegyike eltérő mértékű ízületi gyulladásban szenvedett. A kutyákat véletlenszerűen két csoportba helyezték. Az egyik csoportnak zöldkagyló port is adtak. A glükozamint tartalmazó porított zöldkagyló hatására 6 hét elteltével jelentős javulás mutatkozott a kagyló kivonatát fogyasztó kutyák körében.

A ’The Journal of Nutrition’ 2002-es tanulmánya szerint a kutyáknál a zöldkagyló adagolását az állatok testsúlya határozza meg. A következőt javasolták: 15mg/kg. A másik tényező, amely befolyásolhatja a zöldkagyló adagolását, az az ízületi gyulladás súlyossága. Egy komoly 2-4 hét elteltével sem csillapodó betegség esetén a normál adag nyugodtan megduplázható, és így nagyobb az esélye annak, hogy a házikedvenc egészségi állapota javulni fog. Amennyiben megtörtént a javulás, újra visszaállítható a normál adagolás.

Egy másik tanulmányban egyértelműen kijelentették, hogy a kutyák étrendjébe beillesztett új-zélandi zöldkagyló segít megelőzni, avagy a már kialakult artritisz panaszait, fájdalmait, duzzanatait csökkenteni. (Bui & Bierer, 2003.)

Bár a zöldkagyló alapú étrendkiegészítők hatékonyan és biztonságosan adhatóak kutyáknak is az első adag előtt mindenképeen érdemes lehet az állatorvos véleményét kikérni, ugyanis nem minden állat szervezete reagál hasonlóan egy új, korábban ismeretlen összetételű táplálékra. – Attól pedig egyáltalán nem kell tartani, hogy a kutyák allergiásak lennének a tenger gyümölcseire... Előfordulhat például a zöldkagyló által kiváltott gyakori vizelés és székletürítés. Ilyenkor aggodalomra semmi ok, hiszen ez a méregtelenítés része!

Kutyáknál a zöldkagyló szintén segít a fájó, gyulladt ízületek kezelésében. Tapasztalt kutyatulajdonosok könnyedén felismerhetik a kedvencek ízületi problémáit, betegségeit. Erre utaló jel lehet pl.:

    - a merevség,

    - sántítás-sántítva járás,

    - szokatlanul alacsony mozgásaktivitás,

    - kényelmetlen és nehézkes felkelés fekvő pozícióból,

    - vagy a döcögőssé-szaggatottá vált járás.

Az ízületi problémák idősödő kutyáknál nagyobb valószínűséggel jelentkeznek. Gazdiként, a gyulladásos, nagy fájdalommal járó artritiszes betegségeknek azonban elébe mehetünk a zöldkagyló alapú étrendkiegészítők adagolásával.

Ügyeljen arra, hogy tiszta és természetes zöldkagyló alapú készítményeket használjon, mint amilyenek a ’Seatone’ termékcsalád tagjai is!

A zöldkagyló kapszulákat ne adja egészbe házikedvencének: a kapszulákat törje fel, majd tartalmukat keverje bele a kutya eledelébe.

Seatone Zöldkagyló Kapszula

Zöldkagyló Kapszula

Arthro4, 120db = 1 havi adag = 9.721 Ft
Arthro4, 120db = 3 havi adag = 26.171 Ft
Seatone kapszula, 100db = 8.271 Ft
Tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT ZöldkagylóAz általunk forgalmazott Zöldkagyló teljesen természetes eredetű

Zöldkagyló kúrák

Gyerekeknek ZöldkagylótGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2x 1 kapszula / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Zöldkagyló kapszulaFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2x 2 kapszula / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Zöldkagylót50 ÉV FELETT
50 év felett

2x 2 kapszula / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Zöldkagyló KÚRA
Seatone Zöldkagyló Kapszula

Fokozd az Immunerősítő hatás immunrendszered teljesítményét Zöldkagylóval.

Fokozd a Csonterősítés csontjaid erején, erősítsd a csontokat Zöldkagylóval.

Fokozza ízületei mozgékonyságát Zöldkagylóval

Zöldkagyló hatóanyagok / 2 kapszula

Glükozamin34 mg

Glicin40 mg

Prolin40 mg

Szénhidrát 10,6 mg

Zsír4,2 mg

Fehérje74 mg

Tovább a Zöldkagyló összetevőihez
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!