Izületi gyulladás kezelése zöldkagylóval

Az emberi test ízületei a végtagok sokrétű mozgásáért felelősek. Az ízületeknek köszönhető, hogy a csontvégek egymáshoz képest akadálytalanul és kisugárzó fájdalom nélkül képesek elmozdulni. Az ízületeket az ízületi porc borítja, amelyet az ízületi folyadék erősít. A folyadék teszi lehetővé az „üvegszerű” ízületi porc elmozdulását.

Az ízületek részei:

  - ízületi fej - ízületi árok - ízületi porc - ízületi tok - ízületi nedv - ízületi szalag.

Az ízületek egyszerű esetben két csontból állnak. Az egyik csont alkotja a bemélyedő ízületi árkot, a másik a domborúbb ízületi fejet. Az ízületi fej egy idomhoz hasonló, képes megszabni a létrejövő ízületi mozgásokat. Az ízületi árok egyszerűen megfogalmazva pedig nem más, mint a fej lenyomata...

Az árok és a fej egyaránt csonttal borított. Köztük található az ízületi üreg, amely azt az ízületi folyadékot tartalmazza, amely az ízületek elmozgását biztosítja.

Az ízületeket veszi körül az ízületi tok, amelynek külső részét vastag kötőszövet alkotja, így ez védelmet nyújt az ízületnek. A tok belső része termeli az ízületek kenőolaját, a sárágs színű, nyúlós, tapadós, ízületi (szinoviális) nedvet/folyadékot.
A csontok végeit ízületi szalagok tartják össze, stabilizálják. A szalagok a csípő -és a térdízületet leszámítva a csonton kívül helyezkednek el. Rugalmatlanok, és képesek ellenállni a külső hatású húzóerőnek, így alapvetően képesek megakadályozni az ízületek redellenes elmozgásait.

Az ízületeket csoportosíthatjuk aszerint, hogy hány tengely mentén képesek az elmozdulásra. Lehetnek:

  - feszes ízületek (szabálytalan felszínűek, elmozgásra nem képesek),

  - egytengelyű ízületek (értelemszerűen 1 tengely mentén mozdulhatnak... pl. forgóízületek, de egytengelyű ízület van az első és második nyakcsigolya között is),

  - kéttengelyű ízületek, ahol a mozgás 2 tengely mentén/körül jön létre, lehet feszítés, hajlítás, közelítés, távolítás (pl. hüvelykujj alapízülete, csukló),

  - háromtengelyű (gömb)ízületek (az ízületek mozgása három tengely körül, lényegében bármilyen irányú mozgás létrejöhet. Ilyen pl. a váll -és a csípőízület).

Az ízületeket összetartását segíti:

  - Az ízületi tok és ízületi szalagok.

  - A külső légnyomás. Az ízületek belsejében légüres tér található, a légoszlop pedig nyomást gyakorol a csontok végeire.

  - Az ízületek körüli lágyrészek, izmok, de még a körülöttük lévő bőr is.

  - Az adhéziós erő (klönböző részecskék között ható erő (például víz- üveg, jelen esetben ízületi folyadék – üvegszerű porc)

A zöldkagyló hatásai az ízületekre

Az artritiszek (az ízületi gyulladások összefoglaló neve) közel 200 különböző változata ismert. Modern korunkra ’Oszteoartritisz’ és a ’ rheumatoid arthritis’ vált igazán elterjedté:

 • Előbbi egy degeneratív, gyulladásos betegség, mely fájdalmat és merevséget okoz, mozgási nehézségekkel jár együtt. Az Oszteoartritisz következménye lehet az ízületek kopása, a porc leválása.

 • Utóbbi egy krónikus gyulladás. Az ízületeket bélelő szöveteket kezdi ki. Amennyiben ez, az amúgy vékony védőréteg begyullad, akkor az ízületek felfújódnak, megtelnek folyadékkal, megvastagodnak.

Korábban, még 20-30 évvel ezelőtt is, az ízületi problémák megjelenése sokaknál egyenesen eredményezte a mozgás lekorlátozódását. Azóta egyre több ízületvédő készítmény, étrendkiegészítő kapható. Ide sorolhatóak a ’Seatonezöldkagyló alapú étrendkiegészítői.

A zöldkagyló egyedülállóan nagy arányban (13%) tartalmaz glükozaminglikánt, mely elengedhetetlen az ízületek egészsége és megfelelő működése szempontjából. Legfőbb feladata, hogy egyfajta kenőanyagként működik, segíti az ízületek surlódásmentes mozgását.

Egy általános összehasonlítással élve: Ahogy az autó alkatrészeinek is folyamatos, jó minőségű kenést kell biztosítani, úgy az ízületeknek is alapvető szüksége van ehhez hasonló kenőanyagra.

A glükozaminglikán támogatja az ízületi szövetek regenerálódását, segít megállítani azok további romlását. Növeli a kötőszövetek, az ízületek, a szalagok rugalmasságának állapotát, erősíti azokat, továbbá segíthet megakadályozni a különböző ízületi -és sportsérülések bekövetkezését, hirtelen mozdulat, nagy erejű erőhatás következtében.

Az ízületek egészsége, megfelelő működése meghatározhatja az életminőséget abból a szempontból, hogy a fájdalmaktól és panaszoktól mentes mozgás megkönnyíti a mindennapokat, jobb hangulaton, pozitívabb szemléletmódot eredményez.

A „kagylók királynőjének’ is nevezett zöldkagyló tartalmaz még olyan vitaminokat, ásványokat/nyomelemeket (pl. kálcium, magnézium, jód, kálium, vas), valamint gyulladáscsökkentő hatású Omega-3 zsírsavakat, amelyek szintén támogatják az ízületek egészségét.

Grant Wood a ’The Arthritis Handbook’ szerzője szerint az E-vitamin olyan erős természetes antioxidáns, amely képes megakadályozni a csontok és porcok pusztulását, a D-vitamin pedig ízületi panaszok, porcfájdalmak esetén természetes módon képes a tünetek enyhítésére.

Ízületi panaszok, -sérülések esetén, több napon át tartó fájdalomérzet meglétekor már érdemes orvoshoz fordulni. Az orvos tanácsait megtartva, a megfelelő kezelés vagy terápia mellett a glükozaminglikánt tartalmazó étrendkiegészítők, fogyasztása segíthet a gyorsabb gyógyulásban. Az esetlegesen kialakuló problémák megelőzése céljából is fogyasztható.

A zöldkagyló kapszulák adagolása alternatív módja lehet a teniszkönyök, az időskori ízületi kopás, avagy az ízületi sportsérülések kezelésének. Ezenkívül segíthet reumás és / vagy gyulladásos panaszokkal küszködőknek.

A kagylók által jellemzően tartalmazott glükozaminra azért van égető szükség, mivel az emberi szervezet önmaga nem képes előállítani az ízületi -és porcszövetek egészségéhez alapvetően szükséges anyagot. Tudományos kutatások értelmében a glükozamin egyes gyulladások csökkentésében is segíthet.
A kondroitinnal együttesen táplálja az ízületeket, erősíti azok ellenállóképessgét az elhasználódással (pl. kopással) szemben.
A zöldkagylóban található kondroitin-szulfát megtámogatja az ízületi porc egészségét, segíti regenerálódását sérülések esetén.

Seatone Zöldkagyló Kapszula

Zöldkagyló Kapszula

Arthro4, 120db = 1 havi adag = 9.721 Ft
Arthro4, 120db = 3 havi adag = 26.171 Ft
Seatone kapszula, 100db = 8.271 Ft
Tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT ZöldkagylóAz általunk forgalmazott Zöldkagyló teljesen természetes eredetű

Zöldkagyló kúrák

Gyerekeknek ZöldkagylótGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2x 1 kapszula / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Zöldkagyló kapszulaFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2x 2 kapszula / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Zöldkagylót50 ÉV FELETT
50 év felett

2x 2 kapszula / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Zöldkagyló KÚRA
Seatone Zöldkagyló Kapszula

Fokozd az Immunerősítő hatás immunrendszered teljesítményét Zöldkagylóval.

Fokozd a Csonterősítés csontjaid erején, erősítsd a csontokat Zöldkagylóval.

Fokozza ízületei mozgékonyságát Zöldkagylóval

Zöldkagyló hatóanyagok / 2 kapszula

Glükozamin34 mg

Glicin40 mg

Prolin40 mg

Szénhidrát 10,6 mg

Zsír4,2 mg

Fehérje74 mg

Tovább a Zöldkagyló összetevőihez