Porckopás ellen zöldkagyló kapszula

Az ízületeket az egyik leggyakrabban érintő probléma a porckopás, vagy más néven artrózis. A betegség során az ízület porcos felszíne fellazul, és elkopik, a porc állományának lebontása és felépítése nincs egyensúlyban – előbbi jóval nagyobb mértékű.

A fájdalom fokozatosan erősödik az idő múlásával. A porckopásra jellemző, hogy a beteg ropogó, recsegő, kattogó hangot hall amikor az adott ízületet használja, mondjuk járásra, hajlításra, ülésre-állásra.

Előfordul, hogy a betegek a porc elkopására későn fordítanak kellő figyelmet. Ilyenkor már jellemző a rendszeresen jelentkező fájdalom, az ízület instabilitása, és a környező izmok, izomcsoportok legyengülése.

Megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos artrózist.

- Elsődleges artrózis → Általában 45 év felett alakul ki. Kialakulásának oka az ízületi porc víztartalmának a csökkenéséhez vezethető vissza. Genetikailag öröklődhet. A betegség során a porc jellemzően elvékonyodik, az ízületi folyadék csökken. A csontos felszínek súrlódása fokozódik, melynek következtében gyulladások keletkezhetnek. Elsődleges porckopásnál megfigyelhető, hogy a szervezetben sajátos kompenzáló-korrigáló jelenség játszódik le az adott ízületben.

A csontokon csőszerű kinövések jelennek meg, az adott csont ízület alatti része vastagabb lesz, állománya pedig sűrűbb. Mindezek azonban a későbbiekben továb növelik az olyan kockázatok valószínűségét, mint az idegbecsípődések.

Másodlagos artrózis → Más betegségek (pl. veleszületett csontrendelleneségek), korábban elszenvedett ízületi sérülések, gyulladások egyaránt kiválthatják. Túlterhelés következtében is jelentkezhet, akárcsak jelentős túlsúly esetén (egyes ízületekre (pl. térd) extrém terhelés nehezedik). Akár fiatalkorban is kialakulhat.

A porckopás pontos megállapításához röntgenvizsgálat szükséges. A (főleg a még kialakulóban lévő) porckopás, természetes módon is kezelhető, megelőzhető. Például: Glükozamin és kondroitin tartalmú gyógyszerekkel és étrendkiegészítőkkel, nem-szteroid alapú gyulladáscsökkentőkkel, jegeléssel és pihentetéssel, vagy akár speciális mozgás-rehabilitációval.
Amennyiben állandó, magasfokú fájdalom jelentkezik, mozgáskorlátozottsággal párhuzamosan, általában akkor lesz szükség orvosi beavatkozásra.

Zöldkagyló-fogyasztás porckopás ellen

A porckopás kezelésének természetes módja a zöldkagyló fogyasztása. A XIX-XX. században számos terepkutató megfigyelte, hogy az új-zélandi maori őslakosok körében milyen ritkák az ízületi megbetegedések. A kutatók lejegyezték, hogy a teréjos zöldkagyló (’Perna canaliculus’) rendszeres fogyasztása segít a helyieknek abban, hogy elkerüljék őket a mozgásszervi megbetegedések különböző fajtái.

A csontok végein található porcok fő feladata, hogy csökkentsék az ízületek súrlódását a mozgás során. Bizonyított, hogy a zöldkagyló rendszeres fogyasztása segít megőrizni a porcok rugalmasságát, továbbá támogatja a porcszövetek újratermelődését.

A zöldkagyló bizonyított, hogy porcregeneráló hatású!

A zöldkagyló alapú étredkiegészítők a porckopás kezelésének természetes alternatívái. Tartalmaznak ugyanis glükozamint, mely a porcok építőköve, a porcok felépítésében szerepet játszó glükozaminglikánok (a továbbiakban GAG) felépítését segíti elő.

A ’GAG-ok’ komplex szénhidrátok, nem csupán az ízületek, hanem a porcok egészségéhez, pontosabban a felépítéséhez egyaránt alapvetően fontosak. A GAG hatékonysága abban rejlik, hogy nagy mennyiségben képes a folyadék megkötésére, így biztosítva az ízületek akadály -és súrlódásmentes mozgását.

A GAG hatását felerősíti a zöldkagylóban is megtalálható kondroitin. A porckopás hátterében több esetben a GAG-hiánya is állhat!

A következőkben néhány hasznos porcerősítő-tippet talál, amelyeket párhuzamosan alkalmazhat a zöldkagyló fogyasztásával, a fájdalommentes mozgás érdekében:

→ Alapvető a helyes táplálkozás fontossága, hiszen az ízületeknek, izmoknak, porcoknak szükségük van tápanyagokra. Elég csak azt a glükozamint említeni, melyet a szervezet önerőből nem képes előállítani...
Az ’arachidonsavban’ gazdag állati zsírokat ajánlott kerülni, mivel károsítják a porcok egészségét. Helyettük Omega-3 zsírsavakat tartalmazó táplálékok / étrend-kiegészítők ajánlottak. A zöldkagyló tartalmaz Omega-3 zsírsavat!

Reggeli frissítő torna, hogy jól induljon a nap! Mindössze 4-5 perc, az ízületek és izmok átmozgatására.

→ A legsérülékenyebb ízületi porc a térdízület. Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek különösen érdemes odafigyelnie a térdízület épségére. A térd körüli izmok erősítésével extra tartás adható a térdízületnek. A helyes testtartás, megfelelő talpú cipő használatával nem kis teher vehető le a térdízületről!

Seatone Zöldkagyló Kapszula

Zöldkagyló Kapszula

Arthro4, 120db = 1 havi adag = 9.721 Ft
Arthro4, 120db = 3 havi adag = 26.171 Ft
Seatone kapszula, 100db = 8.271 Ft
Tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT ZöldkagylóAz általunk forgalmazott Zöldkagyló teljesen természetes eredetű

Zöldkagyló kúrák

Gyerekeknek ZöldkagylótGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2x 1 kapszula / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Zöldkagyló kapszulaFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2x 2 kapszula / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Zöldkagylót50 ÉV FELETT
50 év felett

2x 2 kapszula / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Zöldkagyló KÚRA
Seatone Zöldkagyló Kapszula

Fokozd az Immunerősítő hatás immunrendszered teljesítményét Zöldkagylóval.

Fokozd a Csonterősítés csontjaid erején, erősítsd a csontokat Zöldkagylóval.

Fokozza ízületei mozgékonyságát Zöldkagylóval

Zöldkagyló hatóanyagok / 2 kapszula

Glükozamin34 mg

Glicin40 mg

Prolin40 mg

Szénhidrát 10,6 mg

Zsír4,2 mg

Fehérje74 mg

Tovább a Zöldkagyló összetevőihez