Kérdések és válaszok a zöldkagylóról

Soha nem hallottam még az új-zélandi zöldkagylóról. Mit kell tudnom róla?

Új-Zéland partjai mentén él meg a taréjos zöldkagyló, vagy ahogy latinul nevezik a ’Perna Canaliculus’.
A ’kagylók királynőjének’ is nevezett, különleges zöldkagyló minden más kagylónál több ’glükozaminglikánt’ tartalmaz (összesen 13%-ban). A glükozamin elengedhetetlen a porcok, ízületek egészségéhez, a fájdalommentes mozgásélmény bizotsításához. Az új-zélandi őslakosok tradícionálisan fogyasztották és fogyasztják mind a mai napig a zöldkagylókat, amely igazán az 1970-es évektől vált közismertté. Ekkoriban kezdték ugyanis tudományos keretek között vizsgálni az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásait.

Miért fontos a szervezetben a glükozaminglikánok jelenléte?

A glükozaminglikán növeli a porcok, inak, szalagok, ízületi tokok, artériák rugalmasságát, csökkentve azok sérülékenységét. Segít a porcszövetek újraképződésében, valamint az ízületi szövetek egészségének a megtartásában.

Többször találkoztam a zöldkagyló kapcsán az ’MSM’ és ’MPS’ jelölésekkel, mit jelentenek?

Az ’MPS’, vagy mukopilszacharidok a tudomány álláspontja szerint a zöldkagyló legértékesebb összetevői. Komplex szénhidrátmolekulák, segítik az ízületi folyadék termelődését és jobb kenését. Továbbá a sejtek növekedését is jótékonyan befolyásolják, szerepük van az ízületi porcok anyagcseréjében.
A legújabb tudományos kutatások során úgy találták, hogy az öregedés üteme, a fokozatosan egyre nehezebbé váló mozgás az MPS molekulák szintjének a csökkenésével is kapcsolatba hozható.
Az ’MSM’, vagy más néven ’Metil-Szulfonil Metán’ támogatja a porcok egészségét, természetes fájdalomcsillapító hatású. Ízületi -és izomfájdalmak, valamint gyulladások esetén önmagában is hatékonynak találták.

Melyek a főbb hatóanyagai az új-zélandi zöldkagylónak?

Új-Zéland partmenti, kristálytiszta vizeiben tenyésztett zöldkagyló értékes forrása természetes tápanyagoknak: fehérjéknek, aminosavaknak, enzimeknek, ásványi anyagoknak (pl. jód, kálcium, vas), vitaminoknak (pl. D -, B -és E-vitamin), poliszacharidoknak, glükozaminnak, kondroitin-szulfátnak, Omega-3 zsírsavaknak.

Miért fogyasszuk a zöldkagylót?

A zöldkagylót tradícionálisan fogyasztó új-zélandi maori őslakosok körében megfigyelték, hogy nagyon ritkák az ízületi és reumás megbetegedések, mozgásszervi panaszok. Tudományosan igazolható, hogy a zöldkagyló valóban jótékony hatással van az ízületek és a porcok egészségére. További gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásokkal rendelkezik. Immunerősítőként, valamint légúti -és gyomorpanaszok enyhítésére egyaránt hatékonynak bizonyulhat a zöldkagyló fogyasztása.

Kiknek ajánlott az új-zélandi zöldkagyló alapú étrendkiegészítők fogyasztása?

Kifejezetten ajánlott ízületi -és reumás panaszokban szenvedő betegeknek, porc és ízületi sportsérülésekben szenvedőknek. A ’Seatone’ kapszulák általánosan segítik az ízületek mobilitását, támogatják a porcok egészségét és a fájdalommentes mozgást.
Az általunk forgalmazott Seatone termékek közül a ’Seatone Sport Restart’ kapszulák segítik az ízületek és kötőszövetek regenerálódását.
A kreatint és spirulinát is tartalmazó ’Seatone Sport Endurance’ fokozza az izomműködést, és jobb állóképességet kölcsönöz.

Milyen mellékhatásai lehetnek a zöldkagyló fogyasztásának?

A zöldkagyló, és a kagylóalapú étrendkiegészítők, mint amilyenek a ’Seatone’ termékei is, mellékhatások nélkül, biztonságosan fogyaszthatóak. A Sportkórház ajánlásával!
Előfordulhat, hogy a zöldkagyló-adagolás kezdeti szakaszában olyan kellemetlen tünetek jelentkezhetnek, mint bőrkiütések, gyomorbántalmak, netán hányinger. Ha tapasztalja a felsoroltak valamelyikét, nem biztos, hogy fel kell hagynia a kapszulák fogyasztásával, elegendő lehet csökkenteni az adagolást...
Amennyiben Ön allergiás a tenger gyümölcseire, azt tanácsoljuk, hogy fokozott óvatossággal járjon el a zöldkagyló kapszulák fogyasztása előtt, és keresse fel háziorvosát, allergológusát. Ha allergiás a kagylókra, puhatestűekre, akkor ne fogyassza a termékeket!

Mit kell tudnom a kapszulák adagolásáról?

A zöldkagyló napi adagolására vonatkozó mennyiségeket egyesek a testsúlyhoz mérik: 20kg-onként 1 kapszulát javasolnak. Az elképzelés szerint tehát egy 80kg körüli felnőttnek napi 4 kapszula szedése javasolt... A testsúlyhoz viszonyított adagolás gyerekek esetében is beválhat. A ’Seatone’ zöldkagyló kapszulák javasolt napi adagja 2 x 1-3 kapszula/nap.
A további ’Seatone’ zöldkagyló alapú étrendkiegészítők hátoldalán is jól látható, hogy a ’Sport Restart’ ajánlott adagolása napi 2 x 1 vagy 2 kapszula – mindez érvényes a ’Sport Endurance-ra’ is.
A zöldkagyló kapszulák mellé ajánlott ’Sani Prevent’ csonterősítő-por ajánlott adagolása naponta maximum 3 kapszula.

Hol tároljam a megrendelt kapszulákat?

Extrém körülményeket nem igényel a kapszulák tárolása. A lakás egy száraz, hűvös helyén, 20-25 °C-on kell tárolni. Az étrendkiegészítők minőségüket megőrzik a doboz alján/oldalán feltüntetett időpontig.

A zöldkagylók valóban tartalmaznak Omega-3 zsírsavakat?

A kagylók összetevőinek tudományos vizsgálatát követően kijelenthető, hogy igen, tartalmaznak. A szervezet számára esszenciális, alapvető zsírsavak miatt a zöldkagyló rokonítható a ligetszépe olajjal, valamint némiképpen a krill olajjal is.

Seatone Zöldkagyló Kapszula

Zöldkagyló Kapszula

Seatone Sport Restart = 8.271 Ft
Seatone kapszula, 100db = 8.271 Ft
Sani Prevent Csontpor, 100db = 6.471 FT
Tovább az összes termékhez
MINŐSÍTETT ZöldkagylóAz általunk forgalmazott Zöldkagyló teljesen természetes eredetű

Zöldkagyló hatóanyagok / 2 kapszula

Glükozamin34 mg

Glicin40 mg

Prolin40 mg

Szénhidrát 10,6 mg

Zsír4,2 mg

Fehérje74 mg

Tovább a Zöldkagyló összetevőihez
Seatone Zöldkagyló Kapszula

Fokozd az Immunerősítő hatás immunrendszered teljesítményét Zöldkagylóval.

Fokozd a Csonterősítés csontjaid erején, erősítsd a csontokat Zöldkagylóval.

Fokozza ízületei mozgékonyságát Zöldkagylóval

Zöldkagyló kúrák

Gyerekeknek ZöldkagylótGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

2x 1-2 / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek Zöldkagyló kapszulaFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

2x 2-3 és 1-2 / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Zöldkagylót50 ÉV FELETT
50 év felett

2x 2-3 és 1-2 / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Zöldkagyló KÚRA

Szerezze vissza ízületei mozgékonyságát és porckorongjai épségét. Ne szenvedjen tovább a kínzó fájdalomtól.

Töltse fel ízületeit a mozgásukhoz nélkülözhetetlen tápanyagokkal!

Tovább a Zöldkagyló porcépítő hatásaihoz